Jens Smærup Sørensen

JENS SMÆRUP SØRENSEN (f. 1946) har skrevet en lang række berømmede romaner og fik et kæmpe læsergennembrud med Mærkedage, 2007, som han fik boghandlerprisen De gyldne laurbær for. Romanen er blevet en moderne klassiker ved sin beskrivelse af det gamle bondesamfunds afvikling og velfærdsstatens fremvækst. Herefter fulgte Hjertet slår og slår, 2012, Feriebørn, 2015, og senest den selvbiografiske Jens, 2018. Smærup Sørensen har indtil foråret 2020 været medlem af Det Danske Akademi. Har modtaget stort set alle danske litteraturpriser.

Jens Smærup Sørensen er en af Danmarks største prosaister. Han er pt. formand for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur. Han har gennem årene modtaget en lang række priser for sit forfatterskab.

Se mere på forfatterens hjemmeside: https://www.smaerupsoerensen.dk/

Anmeldelser

 • "Intens roman (...) Så fejende flot og koreografisk er to balder, deres placering, størrelse og bevægelser aldrig før blevet beskrevet i dansk litteratur. Kosteligt."

  Politiken
 • "Fremragende. En roman om tiden til tiden."

  Kristeligt Dagblad
 • "Et billede af det samfund, vi kender så godt. Tegnet med få streger. Man må lette på hatten for denne roman."

  Dagbladenes bureau
 • "Stilfærdigt velfortalt, veloplagt skrevet. (...) En sødmefuldt livsbekræftende bog."

  Information
 • "Rigt og virtuost summende roman. En fortælling om ensomhed og kærlighed og fællesskab og den forviklede, forbumlede dynamik mellem de tre størrelser, og måske er det ovenikøbet en Danmarks-roman."

  Weekendavisen
Se alle anmeldelser
+

Udgivelser af Jens Smærup Sørensen

Andre titler af Jens Smærup Sørensen